top of page

                                           Пробив на България във Френската висшата мода-най-титулуваният

български модел  Мирослав Йончев с възможен дебют за страната ни лятното издание на седмиците на чодата в Париж.

 

    Българският супер-модел на  световната топ-агенция - ’’Урбан”  -Мирослав Йончев- бе  поканен в Париж за проби и преговори относно участие в лятното издание на прет-а-портетата от световната модна седмица в Париж,с което би направил дебют за България и мъжката ни мода в този форум.На него участие взимат най-добрите и скъпоплатени топ 30 модела в света.Досега българин не е участвал на това най-голямо за света на модата събитие, събиращо звезди от киното,политици,аристократи и кралски особи,бизнесмени,медии и прочие от най-високо ниво от цял свят.,което по ранг и интерес може да се сравни със световно първенство по футбол. Тази година Йончев стана рекламно лице и на най-старото и популярно казино в Италия-„ Дела Вале”.В него са снимани повечето известни европейски филми с казина през последния половин век.

’’Урбан” се пребори за подписа на модела с най-хубава физика в света за 2005, вице М-р Вселена, М-р България’03 и световен шампион по фитнес, в конкуренцията на два други модни мастодонта -„Елит” и „Фешън”.Агенцията му е предложила  „припейд  договор” за 2 години и така Йончев стана първият български супер-модел, изкачил се толкова високо във световната мода, нареждайки се до имена като Маркус Шекенберг в топ 10 на най-скъпо платените европейски модели. Това може да се сравни с трансфер на футболна звезда като Бербатов в най-големите отбори на света.

 

След като стана първия българин спечелил приз от най-големия форум в модата-‘Менхънт”, аналог на „Мис Свят” при жените, Миро бе поканен  през 2007 да дари световните си отличия на Националния исторически музей, с което става  първият модел и четвъртият спортист, представен в музея. 

 

Биография/Отличия:

Мирослав Йончев е най- титулуваният модел и фитнес състезател на България. През 2007г. е поканен да дари световните си отличия на Националния исторически музей, с което става първият човек от шоу-бизнеса и четвъртият спортист, представен в музея. Награден е през 2005г. в  Корея на най- големия световен мъжки моден конкурс ( аналог на “Мис Свят”) с титлата * ‘Mr Manhunt International physique winner”( “Mодел с най- красива физика в Света”). Това е единствената модна титла на България от най- високо ниво в мъжката или женската  мода до сега. През 2003г. е избран за * “ Мистър България 2003”.  Той е * Световен шампион по фитнес ( Москва 03)-първа титла за страната ни; * вице “Мистър Вселена” (Хановер 03)-състезание с близо вековна история, създало през годините световни звезди като Шварценегер(1ви),Шон Конъри(3ти),Дан Колов... През 2009 г. е награден от Асоциацията на  модните агенции в Бьлгария за * ” Модел представил Бьлгария най-успешно на световния подиум”. Супер-модел на миланската топ агенция „УРБАН”.

 Лице е на международната кампания на ООН за борба с лимфома, лице на Кампанията „Няма различие” на Движението на Хората с увреждания в България, на „Зелена община” и  др. кампании в национален и международен план.  Мирослав Йончев  е топ-модел на миланската топ агенция „УРБАН” и президент на  модна агенция “MY Agency”,на производителя на хранителни добавки „MY Agency Nutrition”, възстановява редица световни шампиони и олимпийски състезатели в почти всички видове спорт,член на управата на СК „MYбойно самбо”,”Българска асоциация на треньорите по фитнес” и др. Роден е на 04.януари.1983г.Завършил е „1-ва Английка  гимназия София”, „Политология” в СУ и е магистър по „Политически мениджмънт” от СУ.

 

 

 

 

  • Wix Facebook page
bottom of page