top of page

2010 - present

2010 - present

     Мирослав Йончев е най- титулуваният модел и фитнес състезател на България. През 2007г. е поканен да дари световните си отличия на Националния исторически музей, с което става първият човек от шоу-бизнеса и четвъртият спортист, представен в музея, както и на Българската Национална Спортна База - ,,Зала Армеец”. Награден е през 2005г. в  Корея на най- големия световен мъжки моден конкурс ( аналог на “Мис Свят”) с титлата * ‘Mr Manhunt International physique winner”( “Mодел с най- красива физика в Света”). Това е единствената модна титла на България от най- високо ниво в мъжката или женската  мода до сега. През 2003г. е избран за  “ Мистър България 2003”.  Той е *Световен шампион по фитнес ( Москва 03)-първа титла за страната ни; * вице “Мистър Вселена” (Хановер 03)-състезание с близо вековна история, създало през годините световни звезди като Шварценегер (1ви), Шон Конъри (3ти), Дан Колов…, *6-ти на Диамантената световна купа(Атина2013). Представя България на Mr Olympia в Прага през 2014г.   През 2009 г. е награден от Асоциацията на  модните агенции в България за  ” Модел представил 

България най-успешно на световния подиум”. През 2013г. получава цялостен приз за заслуги за популяризирането на българската мода и фитнес по света и у нас. Модел е на миланската топ агенция „УРБАН”(Милано).

      Лице е на международната кампания на ООН и Азиатската Здравна Асоциация за борба с лимфома, лице на Кампанията „Няма различие” на Движението на Хората с увреждания в България,посланик на добра воля  на „Зелена община” и  др. кампании в национален и международен план.

     Мирослав Йончев  е модел на миланската топ агенция „УРБАН” и президент на  модна агенция “MY Agency”, на производителя на хранителни добавки „MY Agency Nutrition”, възстановява редица световни шампиони и олимпийски състезатели в почти всички видове спорт,член на управата на ”Българска асоциация на треньорите по фитнес”, сертифициран треньор по културизъм и фитнес от Национална Спортна Академия от 1998г.  и др.

     Роден е на 04януари1983г. Завършил е „1-ва Английска  гимназия София”, „ Политология ” в СУ и е магистър по „Политически мениджмънт” от СУ. Бивш Директор по политически и икономически отношения в ЕС във фирма Ненков консултинг.

  • Wix Facebook page
bottom of page