top of page

Пробив на България във висшата мода-световна топ агенция закупи най-титулувания

български модел  Мирослав Йончев

 

    Миланският офис на световната верига ’’Урбан” се пребори за подписа на модела с най-хубава физика в света за 2005, вице М-р Вселена, М-р България’03 и световен шампион по фитнес  Мирослав Йончев, в конкуренцията на два други модни мастодонта -  „Елит” и „Фешън”.

„Урбан” предложи на Миро изключително рядко използвания, в света на висшата мода,  „припейд  договор” с фиксирана сума за 2 години,. Посредник по сделката е италианският  моден мениджър и продуцент Деси Мандели, която заменя досегашният агент на Мирослав Йончев в Италия – популярния футболен  мениджър  Роберто де Фанти.

Йончев е и първият български супер-модел, изкачил се толкова високо във световната мода, нареждайки се до имена като Маркус Шекенберг в топ 10 на най-скъпо платените европейски модели. Ангажирането на Миро в „Урбан” може да се сравни с трансфер на футболна звезда като Бербатов в най-големите отбори на света като Барса, Интер, Ман Юнт...

След като стана първия българин спечелил приз от най-големия форум в модата-‘Менхънт”, аналог на „Мис Свят” при жените, Миро бе поканен  през 2007 да дари световните си отличия на Националния исторически музей, с което става  първият модел и четвъртият спортист, представен в музея. 

                                                            

 

 

 

  • Wix Facebook page
bottom of page